Wersje językowe
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!
DOMOWE BATONY Z LIO OWOCAMI PREMIUM LIOFORTE
DOMOWE BATONY Z LIO OWOCAMI PREMIUM LIOFORTE

Składniki:

- 100 g płatków owsianych,

- 50 g posiekanych orzechów włoskich,

- 100 g masła orzechowego,

- 20 g masła,

- 60 g posiekanych daktyli,

- 50 g pokrojonych na małe kawałki suszonych śliwek,

- 50 g miodu.

 

Dodatkowo:

- tabliczka gorzkiej czekolady,

- łyżka masła,

- pokruszone lio owoce premium Lioforte (np. maliny czarna i/lub czerwona, śliwki, truskawki).

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki mieszamy, wykładamy do kwadratowej lub prostokątnej formy, wygładzamy, wkładamy do lodówki na 3 godziny.

Schłodzone ciasto kroimy na batony - z podanej porcji wyjdzie 10 sztuk.

  1. Czekoladę rozpuszczamy z masłem, smarujemy nią batony i posypujemy pokruszonymi lio owocami. Robimy to pojedynczo, bo czekolada bardzo szybko zastyga.

 

Autorka przepisu: 

Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl

 

Powrót do wszystkich przepisów

 

©Lioforte Sp. z o.o.

Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.

do góry
Instagram
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl