
Składniki:
- 100 g płatków owsianych,
- 50 g posiekanych orzechów włoskich,
- 100 g masła orzechowego,
- 20 g masła,
- 60 g posiekanych daktyli,
- 50 g pokrojonych na małe kawałki suszonych śliwek,
- 50 g miodu.
Dodatkowo:
- tabliczka gorzkiej czekolady,
- łyżka masła,
- pokruszone lio owoce premium Lioforte (np. maliny czarna i/lub czerwona, śliwki, truskawki).
Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy, wykładamy do kwadratowej lub prostokątnej formy, wygładzamy, wkładamy do lodówki na 3 godziny.
Schłodzone ciasto kroimy na batony - z podanej porcji wyjdzie 10 sztuk.
- Czekoladę rozpuszczamy z masłem, smarujemy nią batony i posypujemy pokruszonymi lio owocami. Robimy to pojedynczo, bo czekolada bardzo szybko zastyga.
Autorka przepisu:
Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.