Składniki:
- dwie łyżeczki mieszanki owoców liofilizowanych LioOwoce premium Lioforte,
- łyżeczka herbaty w liściach,
- szczypta cynamonu,
- łyżeczka miodu.
Wykonanie:
- Owoce i herbatę umieszczamy w kubeczku i zalać wrzątkiem. Jeśli ktoś nie lubi mocnych herbat, powinien użyć sitka do zaparzania i po osiągnięciu odpowiedniej intensywności herbaty, wyjąć je.
- Kiedy herbata nieco przestygnie, dodajemy łyżeczkę miodu i szczyptę cynamonu. Jeśli lubimy bardziej aromatyczne napoje, możemy dodać gwiazdkę anyżu oraz szczyptę kardamonu.
Herbata idealnie smakuje z domowymi ciasteczkami (przepis w dalszej części wpisu) i książką. Autorska herbata z naszymi LioOwocami to również świetny pomysł na własnoręcznie zrobiony prezent - wystarczy dokupić piękne blaszane pudełeczko na herbatę.
Autor przepisu i zdjęcia: Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.
---