WANILIOWE NALEŚNIKI Z MASCARPONE I LIOTRIO PORZECZKOWYM
Składniki:
3 łyżki mąki orkiszowej jasnej
1 jajko
0,3 szklanki mleka
1 łyżeczka erytrytolu lub cukru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2 łyżki mascarpone
0,5 łyżeczki cynamonu
1 garść LioTrio porzeczkowego premium Lioforte
1 łyżka pistacji
Wykonanie:
Do miski przekładamy mąkę, dodajemy jajko, oliwę, mleko, cukier waniliowy i słodzik. Dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki lub miksera. Rozgrzewamy patelnię i smażymy naleśniki. Placki smarujemy serkiem mascarpone i zwijamy w rulony. Układamy na talerzu, posypujemy cynamonem, pistacjami i LioTrio porzeczkowym.
---
Autor przepisu i zdjęcia:
Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.