Wersje językowe
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!
LIO MALINY PREMIUM LIOFORTE - SIEDEM PYSZNYCH I PROSTYCH PRZEPISÓW BUDUJĄCYCH ODPORNOŚĆ

Lio maliny (czarna i czerwona) mają wybitny potencjał antyoksydacyjny, zawierają bogactwo witamin, minerałów i mnóstwo cennych substancji biologicznie czynnych. Budują zdrowie, przeciwdziałają infecjom, a przy tym są pysznie chrupiące, naturalnie słodkie, fantastycznie kolorowe i aromatyczne. Dzięki liofilizacji premium Lioforte, polskie maliny, czerwona i czarna, są dostępne przez cały rok! Można je chrupać prosto z paczki, może je też z powodzeniem wykorzystywać w prostych, wybitnie prozdrowotnych i niezwykle efektowych przepisach, które przygotowała dla Was Karolina Wilk, blogerka. Wypróbujcie je koniecznie!

 

LIO MALINY PREMIUM LIOFORTE W CZEKOLADZIE

 

Składniki:

- opakowanie czarnej maliny liofilizowanej premium Lioforte (można również wykorzystać malinę czerwoną premium Lioforte),

- 1/3 gorzkiej czekolady,

- 1/3 mlecznej czekolady,

- 1/3 białej czekolady,

- 3 łyżeczki masła,

- 3 łyżeczki mleka.

 

Wykonanie:

Czekoladę łamiemy, rozdzielamy do 3 miseczek, dodajemy po łyżeczce masła i mleka, rozpuszczamy.

Maliny obtaczamy w czekoladzie, wykładamy na talerz, wkładamy do lodówki na ok. 3 godziny.

 

 

PIEROGI Z TWAROŻKIEM, CYNAMONEM I LIO CZARNĄ MALINĄ PREMIUM LIOFORTE

 

Składniki na ciasto pierogowe:

- ok. szklanka mąki,

- ok. pół szklanki wody,

- łyżka masła.

 

Wykonanie:

Wyrabiamy miękkie, elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodajemy więcej mąki lub wody.

 

Składniki na nadzienie:

 - 1/3 kostki białego sera,

- 2-3 łyżki gęstej śmietany,

- 2 łyżeczki cukru waniliowego,

 - szczypta cynamonu,

 - garść pokruszonej lio czarnej maliny premium Lioforte.

 

Wykonanie:

Mieszamy składniki, nadziewamy ciasto, wyrabiamy pierogi.

Gotujemy ok. 3-5 minut od chwili zagotowania wody.

Polewamy naturalnym jogurtem, posypujemy odrobiną muesli i dekorujemy całymi lio czarnymi malinami premium Lioforte.

W przepisie możemy również wykorzystać lio malinę czerwoną premium Lioforte.

 

 

BANALNIE PROSTE KULKI MOCY Z LIO MALINAMI PREMIUM LIOFORTE

 

Składniki:

- 1 szklanka płatków owsianych,

- 10 daktyli,

- 2 łyżki kakao,

- pół szklanki pokruszonych lio malin czerwonych i czarnych premium Lioforte,

- wiórki kokosowe do dekoracji (opcjonalnie).

 

Wykonanie:

Daktyle wkładamy do szklanki, zalewamy wrzątkiem - daktyle powinny być w całości pod powierzchnią wody. Czekamy ok. 15 minut, następnie blendujemy daktyle na gładką masę.

Mieszamy płatki owsiane z masą daktylową, kakao i pokruszonymi lio malinami premium Lioforte. Formujemy małe kulki. Jeśli chcemy - obtaczamy kulki w wiórkach kokosowych i pokruszonych lio malinach premium Lioforte.

 

 

DOMOWE BATONY Z LIO MALINAMI PREMIUM LIOFORTE

 

Składniki:

- 100 g płatków owsianych,

- 50 g posiekanych orzechów włoskich,

- 100 g masła orzechowego,

- 20 g masła,

- 60 g posiekanych daktyli,

- 50 g pokrojonych na małe kawałki suszonych śliwek,

- 50 g miodu.

 

Dodatkowo:

- tabliczka gorzkiej czekolady,

- łyżka masła,

- pokruszone lio maliny premium Lioforte - czarna i/lub czerwona

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki mieszamy, wykładamy do kwadratowej lub prostokątnej formy, wygładzamy, wkładamy do lodówki na 3 godziny.

Schłodzone ciasto kroimy na batony - z podanej porcji wyjdzie 10 sztuk. Czekoladę rozpuszczamy z masłem, smarujemy nią batony i posypujemy pokruszonymi lio malinami. Robimy to pojedynczo, bo czekolada bardzo szybko zastyga.

 

 

EKSPRESOWE KANAPKI RYŻOWE Z LIO MALINAMI PREMIUM LIOFORTE

 

Składniki:

- wafle ryżowe pełnoziarniste,

- masło orzechowe,

- serek kanapkowy naturalny,

- krem czekoladowy,

- ulubione owoce pokrojone w plasterki (np. banany, kiwi),

- lio maliny premium Lioforte (czarna i/lub czerwona)

 

Wykonanie:

Wafle smarujemy kremem, masłem orzechowym lub serkiem. Układamy świeże owoce i lio malinami premium Lioforte (w całości lub pokruszone).

 

 

DESKA DWUKOLOROWYCH NALEŚNIKÓW Z LIO MALINAMI I LIO ROKITNIKIEM PREMIUM LIOFORTE

 

Składniki na naleśniki:

- 1,5 szklanki mąki,

- 2 jajka,

- 1,5 szklanki mleka,

- 1 szklanka wody gazowanej.

- łyżka ciemnego kakao.

 

Nadzienie:

- biały serek + opakowanie cukru waniliowego + 2 łyżki gęstej śmietany + lio malina premium Lioforte (czerwona i/lub czarna)

- 2 łyżki masła orzechowego + 2 łyżki kremu czekoladowego + kilka kropel olejku migdałowego lub rumowego + plasterki banana.

 

Wykonanie:

Wyrabiamy ciasto na naleśniki, dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao. Smażymy naleśniki. Białe naleśniki nadziewamy nadzieniem ciemnym, a naleśniki czarne - nadzieniem białym. Całość dekorujemy lio rokitnikiem premium Lioforte.

Autorka przepisu: 

Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl

 

Powrót do wszystkich przepisów

 

©Lioforte Sp. z o.o.

Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.

   

OWOCOWA SAŁATKA WARSTWOWA Z LIO CZARNĄ MALINĄ PREMIUM LIOFORTE

 

Składniki:

- pół melona - można wydrążyć z niego kulki,

- szklanka winogron,

- pół szklanki lio czarnych malin premium Lioforte,

- banan pokrojony w półplasterki + pokrojona w małe cząstki pomarańcza,

- sos waniliowy - przygotowujemy budyń waniliowy zgodnie z przepisem na opakowaniu, z jedną różnicą: dodajemy jedynie 300 ml mleka.

 

Wykonanie:

Składniki układamy warstwami. Na górze dekorujemy lio czarnymi malinami premium Lioforte. Całość można posypać migdałami, udekorować dodatkowo listkami mięty.

Możemy też wymieszać wszystkie składniki razem i podawać w połówkach pomarańczy, cytryn lub salaterkach.

 

---

Autorka przepisów i zdjęć: 

Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl

©Lioforte Sp. z o.o.

Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.

 

do góry
Instagram
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl