
Składniki na ciasto pierogowe:
- ok. szklanka mąki,
- ok. pół szklanki wody,
- łyżka masła.
Wykonanie:
Wyrabiamy miękkie, elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodajemy więcej mąki lub wody.
Składniki na nadzienie:
- 1/3 kostki białego sera,
- 2-3 łyżki gęstej śmietany,
- 2 łyżeczki cukru waniliowego,
- szczypta cynamonu,
- garść pokruszonej lio czarnej maliny premium Lioforte.
Wykonanie:
Mieszamy składniki, nadziewamy ciasto, wyrabiamy pierogi.
Gotujemy ok. 3-5 minut od chwili zagotowania wody.
Polewamy naturalnym jogurtem, posypujemy odrobiną muesli i dekorujemy całymi lio czarnymi malinami premium Lioforte.
W przepisie możemy również wykorzystać lio malinę czerwoną premium Lioforte.
Autorka przepisu:
Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.