Wersje językowe
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!
PIEROGI Z TWAROŻKIEM, CYNAMONEM I LIO CZARNĄ MALINĄ PREMIUM LIOFORTE
PIEROGI Z TWAROŻKIEM, CYNAMONEM I LIO CZARNĄ MALINĄ PREMIUM LIOFORTE

 

Składniki na ciasto pierogowe:

- ok. szklanka mąki,

- ok. pół szklanki wody,

- łyżka masła.

 

Wykonanie:

Wyrabiamy miękkie, elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodajemy więcej mąki lub wody.

 

Składniki na nadzienie:

 - 1/3 kostki białego sera,

- 2-3 łyżki gęstej śmietany,

- 2 łyżeczki cukru waniliowego,

 - szczypta cynamonu,

 - garść pokruszonej lio czarnej maliny premium Lioforte.

 

Wykonanie:

Mieszamy składniki, nadziewamy ciasto, wyrabiamy pierogi.

Gotujemy ok. 3-5 minut od chwili zagotowania wody.

Polewamy naturalnym jogurtem, posypujemy odrobiną muesli i dekorujemy całymi lio czarnymi malinami premium Lioforte.

W przepisie możemy również wykorzystać lio malinę czerwoną premium Lioforte.

 

Autorka przepisu: 

Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl

 

Powrót do wszystkich przepisów

 

©Lioforte Sp. z o.o.

Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.

do góry
Instagram
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl