Wersje językowe
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!
PIZZA Z KALAFIORA Z GRYSEM MALINOWYM PREMIUM LIOFORTE
PIZZA Z KALAFIORA Z GRYSEM MALINOWYM PREMIUM LIOFORTE

Składniki:

450 g kalafiora

1 jajko

1,5 łyżki mąki ryżowej/pszennej

1 szczypta soli

2 łyżki pesto czerwonego

2 łyżki grysu malinowego premium Lioforte

1 garść roszponki

1/2 mozzarelli

 

Wykonanie:

Kalafior ścieramy na tarce lub blendujemy malakserem. Kalafior powinien mieć konsystencję ryżu.

Do kalafiora dodajemy jajko, mąkę oraz sól i dokładnie mieszamy tworząc jednolite ciasto.

Ciasto z kalafiora wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i formujemy okrąg o grubości 1 cm.

Pieczemy przez około 25 minut w 180 stopniach C. Pieczemy do zarumienienia.

Blat pizzy wyjmujemy z piekarnika, smarujemy pesto, nakładamy mozzarellę i roszponkę. Pizzę posypujemy grysem z malin. 

 

Autor przepisu i zdjęcia: 

Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl

 

Powrót do wszystkich przepisów

 

©Lioforte Sp. z o.o.

Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.

do góry
Instagram
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl