Składniki:
- 1 jajko,
- 2 łyżki proszku budyniowego, waniliowego,
- szczypta soli,
- łyżka cukru,
- czarne maliny liofilizowane premium Lioforte oraz LioOwoce premium Lioforte,
- masło do smażenia.
Wykonanie:
- Ubijamy białko na sztywno ze szczyptą soli.
- Dodajemy cukier, ubijamy jak na bezę.
- Zmniejszamy obroty na najniższej, dodajemy żółtko, a następnie budyń.
- Omlet smażymy na małej patelni, na niewielkiej mocy palnika, na rozgrzanym maśle, po ok. 2 minuty z każdej strony.
- Podajemy ze zdrowym kremem czekoladowym, czarnymi malinami liofilizowanymi premium Lioforte i LioOwocami premium Lioforte.
Autor przepisu i zdjęcia: Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.
---