
Składniki:
- pół melona - można wydrążyć z niego kulki,
- szklanka winogron,
- pół szklanki lio czarnych malin premium Lioforte,
- banan pokrojony w półplasterki + pokrojona w małe cząstki pomarańcza,
- sos waniliowy - przygotowujemy budyń waniliowy zgodnie z przepisem na opakowaniu, z jedną różnicą: dodajemy jedynie 300 ml mleka.
Wykonanie:
Składniki układamy warstwami. Na górze dekorujemy lio czarnymi malinami premium Lioforte. Całość można posypać migdałami, udekorować dodatkowo listkami mięty.
Możemy też wymieszać wszystkie składniki razem i podawać w połówkach pomarańczy, cytryn lub salaterkach.
Autorka przepisu:
Karolina Wilk/Kinka, www.kinka.com.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.