Składniki:
1 szklanka pokrojonej czerwonej kapusty
1 szklanka pokrojonej kapusty pekińskiej
1 łyżka orzechów laskowych
1 łyżka miodu
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki soku z limonki
1 szczypta soli
1 garść jeżyny liofilizowanej premium BIO Lioforte
Wykonanie:
Kapustę czerwoną i kapustę pekińską kroimy na drobno, przekładamy do miski.
Posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut.
Przygotowujemy sos łącząc płynny miód, oliwę oraz sok z limonki.
Sałatkę polewamy sosem.
Dodajemy jeżyny liofilizowane, rozdrobnione orzechy i mieszamy.
Taka sałatka świetnie sprawdzi się na majówkę, na grilla lub do zjedzenia solo.
Na pewno zaskoczy Waszych gości!
Autor przepisu i zdjęcia:
Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.