SAŁATKA Z GRILLOWANYM OSCYPKIEM I LIO ŻURAWINĄ PREMIUM LIOFORTE
Składniki:
2 garście świeżego szpinaku
2 plastry boczku wędzonego
2 oscypki wędzone
2 suszone pomidory w oleju
1 łyżka świeżej pietruszki
1 garść żurawiny Premium Lioforte
1 szczypta tymianku
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka miodu
0,5 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka soku z cytryny
Wykonanie:
Na talerz przekładamy szpinak. Na patelni grillowej podsmażamy oscypki i plastry boczku. Oscypek i boczek układamy na szpinaku. Dodajemy pietruszkę i lio żurawinę premium Lioforte. Posypujemy tymiankiem. Przygotowujemy sos mieszając oliwę, cynamon, miód i sok z cytryny. Sałatkę skrapiamy sosem.
---
Autor przepisu i zdjęcia:
Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.