Składniki:
3 kromki chleba (najlepiej graham, orkiszowy, pszenny)
1 łyżka oleju
2 jajka
20 ml mleka
0,5 łyżeczki cynamonu
1 łyżka syropu klonowego
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 garść malin liofilizowanych premium Lioforte
Wykonanie:
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i cynamon. Roztrzepujemy widelcem. Pieczywo pozostawiamy w przygotowanej miksturze na 5 minut. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy tosty do zarumienienia. Pod koniec smażenia dodajemy odrobinę syropu klonowego, smażymy jeszcze przez 2 minuty. Tosty podajemy z jogurtem naturalnym, syropem klonowym i owocami liofilizowanymi.
Autor przepisu i zdjęcia:
Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.