Składniki:
2 garście winogron bezpestkowych
0,5 tabliczki czekolady gorzkiej
4 łyżki mleka
Truskawki liofilizowane premium Lioforte (lub maliny czerwone liofilizowane premium Lioforte lub maliny złote liofilizowane premium Lioforte)
Wykonanie:
Mleko wlewamy do rondelka, dodajemy czekoladę pokruszoną na kawałki. Podgrzewamy na bardzo małym ogniu do roztopienia. Owoce myjemy, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego, a następnie wkładamy do rondelka z czekoladą. Mieszamy delikatnie i wyjmujemy. Owoce w czekoladzie układamy w odstępach na blaszce/desce. Dekorujemy rozkruszonymi truskawkami (lub malinami) liofilizowanymi premium Lioforte. Wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
Autor przepisu i zdjęcia:
Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.