Składniki (na 2 porcje):
4 jajka
2 garście mix młodych listków
1/2 dojrzałego awokado
1 garść malin złotych premium Lioforte
rzeżucha do dekoracji
1 łyżeczka czarnuszki
1 szczypta świeżo mielonego pieprzu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka chrzanu w słoiczku
1/2 łyżeczki miodu
1 łyżka oliwy
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Mix sałat myjemy i przekładamy do półmiska. Awokado kroimy w kostkę i wykładamy na sałatę. Jajka obieramy i przekładamy na pół. Układamy na sałatce. Przygotowujemy dressing łącząc oliwę, musztardę, chrzan i miód. Sałatkę polewamy dressingiem. Sałatkę posypujemy czarnuszką, rzeżuchą i dekorujemy złotą maliną.
Autor przepisu i zdjęcia:
Patrycja Marszalec, mgr dietetyki, www.zdrowy-sukces.pl
Powrót do wszystkich przepisów
©Lioforte Sp. z o.o.
Dalsze rozpowszechnianie przepisów i/lub zdjęć wymaga uprzedniej zgody firmy Lioforte oraz autorów poszczególnych przepisów.